Monday, November 7, 2011

Selamat Hari Raya Korban, Haji, AidilAdha :D

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum :)

Selamat Hari Raya Haji semua :) Selamat berkorban :)
Setiap kali raya, macam biasa, aku n family akan balik kampung. Lagipun dekat ja kampung aku ngn rumah kan.
And setiap kali raya jugak, tempat pertama yg mesti kami pegi ialah rumah moyang aku... Rumah Tokyang.
So kat situla tempat reunion kami semua family, adik beradik tok aku, bapak aku, sdara sepupu sepapat, yg kenai x kenai semua dok situ.
Hari raya haji semalam, rumah tokyang aku buat laksa. Sedap tp pedaih sikit.. Hee~ 
Ramai la jugak yg balik kan. Ramai la jugak yg x balik.. Haha cmna tu? Ramai yg x balik sebab depa nk reserve cuti masa kakak aku nikah and kawen nanti... 
As usual, lepas lepak ruma Tokyang, p merayau rumah org len plak. Tp semalam semua pakat balik rumah Tok terus. (belakang sikit ja dr rumah Tokyang)
Masa nk masuk rumah tok tu, Mami aku, Makteh, Maksu jalan kaki,
Aku, Kakak n Jela naik satu keta, Makjang ngn Kak Doyah satu keta,
Dedi aku nek satu moto, Pokpu nek satu moto.
Maka berkonvoi la kami masuk rumah tok.
Plg x tahan, makcik2 hat jalan kaki mengetuai rombongan kami
sempat lg jalan melenggang menonggek sana sini membuatkan rombongan kereta moto kat belakang jd jem, plus riuh bunyi hon keta, moto suruh depa jalan laju.
Tapi depa ni sikit pun x heran, siap boleh begelak ketawa, posing2 depan keta lagik.. Huu~
Okla.. Hilang idea yg belambak tadi..
Bai !

Sebenaqnya ada lagi. Tapi depa x balik.....
Teka teki :: Cuba cari aku ?? ;p

Happy Super Junior !

Bismillahhirrahmanirrahim...
Assalamualaikum. :)

Yeoseos Syupeo Junieo saeng-il-eul chughahabnida !!! XD
Saranghae Syupeo Junieo <3

  1. Apakah yg aku merapu itu ?
  2. Kenapa kaler biru ja semua ?
  3. Ada apa ni ?
Haha hangpa ada tetanya2 dak masa baca entry ni ? Ka aku ja yg mengeksitedkan diri ? Baiklah hadirin yg dihormati sekalian,,, hari ni, 6 November 2011, Super Junior sambut anniversary depa yg ke 6. So that means depa debut since 6/11/2005 sampai sekarang la kan. Soalan seterusnya, SIAPAKAH SUPER JUNIOR ?

Super Junior or SuJu or Sj ni boy band Korea yg plg ramai, 13 orang. Tapi sekarang tinggai 10 orang sebab ada yg tarik diri, ada yg nak fokus more on acting... Depa nih ada subgroup lagi, Super Junior M. So total betul2 depa ni ialah, 15 orang. Until now, depa dh debut 5 album, kalau x silap aku, first album,, 'Twins', second, 'Dont Don', third, 'Sorry Sorry', forth, 'Bonamana' and fifth, 'Mr.Simple'. And one more thing is, kaler tema Super Junior is, SAPPHIRE ! Tu sebab la kaler biru ja entry ni... And lagi satu, peminat depa dipanggil ELF (Everlasting Friends) and im the one ! Hee~ 
Aku minat gila gila gila dengan band nih.. Tu pasai la aku buat satu entry khas utk depa.. uhuk~
Even lagu yg tgh berkumandang di corong lappy hangpa ni pun, salah sorg dr SuJu member yg nyanyi. Nama dia KyuHyun.. Dia la yg aku plg suka pn :) and dia magnae antara Suju member. Magnae tu youngest ye anak2...Meh aku listkan utk hangpa membe2 depa nah.. But before tu, tayang gamba masa depa kat Putrajaya dulu.. Amek feel~



  1. Leeteuk /Teukie, ketua. Nama betoi dia Park Sung Joo. Plg tua, 29 tahun. Mebi akhir tahun ni dia masuk army.
  2. Heechul. Or Kim Heechul. Dia nih mcm pompuan sikit. Dia dh pun msuk army 2/10/2011 haritu. Sebaya ngn Teukie.
  3. Yesung / Kim Jang Woon. Main vokalis.
  4. Shindong / Shin Dong Hee. Dancer, rapper.
  5. Sungmin / Lee Sung Min. Vokalis / dancer.
  6. EunHyuk / Hyuk / Lee Hyuk Jae. Main rapper / dancer.
  7. Donghae / Lee Dong Hae. Main dancer / rapper / vokalis.
  8. Siwon / Choi Si Won. Vokalis. Sekarang ni dia tgh aktif dlm drama Poseidon as Kim Sun Woo.
  9. Ryeowook / Kim Ryeo Wook. Main vokalis.
  10. KyuHyun / Cho Kyu Hyun. Magnae SuJu.. Main vokalis n dancer...



 So to uri SUPER JUNIOR, nan neol saranghae !!!




Member SuJu tandatangan n express their excitedment during their 6th year anniversary.


SUPER JUNIOR, THE LAST MAN STANDING !

:: ALHAMDULILLAH, WE MADE IT :) ::

Assalamualaikum :)
Entry kali ni, aku nak menceritakan mengenai satu alkisah la tuan2 dan puan sekalian ye. Tapi x la kisah sangat pun. Just wanna share one of my happy moment...

Maka alkisah pun berlangsunglah,
4 Nov 2011, hari Jumaat yakni lagi dua hari nak sambut ghaya EidulAdha, maka, result exam aku untuk Sem 3 pun keluarlah ia.... Aku ngaku la yang exam kali ni sangat la main2 and aku pun sangat beserah dengan result yg aku dapat ni..

Tapi, setelah aku cek, Alhamdulillah, syukur sangat2, aku dapat dekan :) Walaupun kali ni antara nak hidup dengan mati, antara nak jatuh dengan takmau jatuh, antara apa2 la yg boleh diantarakan kan. Alhamdulillah sangat2. So, dekat sini, aku nak amek kesempatan, untuk bagi laluan kepada pesana penaja...

Saya, Nadhirah Nasrudin nak ucap terima kasih banyak2 kat kawan2 rumah yg dh byk bantu masa belajaq, byk marah kalau aku buang masa, membe2 kelas yg sama2 blajaq walaupun sama2 mngntuk kan, paling special, Mummy Daddy aku, Datuk Nasrudin n Datin Nailatul Hasni yg dok byk bg semangat kat aku.. Oklah itu sahaja pesanan penaja.. Terima kasih :)

Layan gambaq jum :)